१. कागतीलाई केही समय तातो पानीमा राख्ने हो भने त्यसबाट धेरै रस निकाल्न सकिन्छ ।
२. महिनामा एकपटक मिक्सर एवं ग्राइन्डरमा नुन हालेर चलाए त्यसको ब्लेड धारिलो हुन्छ ।
३. नुडल्स उमालेपछि त्यसमा चिसो पानी हाल्ने हो भने त्यो टाँसिँदैन भने चिप्लो पनि हुँदैन ।
४. अण्डा ताजा हो कि होइन भनेर पत्ता लगाउन त्यसलाई चिसो पानीमा राख्नुपर्छ। यदि पानीमा डुब्यो भने ताजा हो, उत्रियो भने पुरानो ।
५. उसिनेको अण्डाको खोस्टा राम्रोसँग निकाल्न त्यसलाई चिसो पानीमा पाँच मिनेट राख्नुपर्छ ।
६. चिना, केराउजस्ता गेडागुडी छिटो गलाउन पानीमा उम्लिरहेका बेला केही थोपा तेल हाल्नुपर्छ ।
२. महिनामा एकपटक मिक्सर एवं ग्राइन्डरमा नुन हालेर चलाए त्यसको ब्लेड धारिलो हुन्छ ।
३. नुडल्स उमालेपछि त्यसमा चिसो पानी हाल्ने हो भने त्यो टाँसिँदैन भने चिप्लो पनि हुँदैन ।
४. अण्डा ताजा हो कि होइन भनेर पत्ता लगाउन त्यसलाई चिसो पानीमा राख्नुपर्छ। यदि पानीमा डुब्यो भने ताजा हो, उत्रियो भने पुरानो ।
५. उसिनेको अण्डाको खोस्टा राम्रोसँग निकाल्न त्यसलाई चिसो पानीमा पाँच मिनेट राख्नुपर्छ ।
६. चिना, केराउजस्ता गेडागुडी छिटो गलाउन पानीमा उम्लिरहेका बेला केही थोपा तेल हाल्नुपर्छ ।
0 comments:
Post a Comment